Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

5 redenen om ecologisch te bouwen

Kies voor uzelf en de natuur en ga voor ecologisch bouwen. We willen als mensen graag ons steentje bijdrage aan het verbeteren van het milieu en een gezonde leefomgeving voor nu en in de toekomst. Toch willen we meestal niet inleveren op ons comfort en luxe leefstijl van vandaag de dag. Door ecologisch te bouwen hoeft u nergens op in te leveren en heeft u alles in 1!

1. Ecologisch bouwen is bewezen gezonder

Natuurlijke materialen zorgen voor een optimaal gezonde lucht en leefklimaat in het huis door betere vochtregulering. Daarbij komen er ook geen giftige stoffen vrij, zoals bij sommige andere bouwmaterialen. Vaak overschrijden de gemeten waarden de normen voor een aantal ronduit gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen zoals radon, benzeen, tolueen, formaldehyde. Het belang van een gezond binnenmilieu kan en mag dus niet onderschat worden. Met ecologisch bouwen kiest u voor uw gezondheid.

2. Goed voor het milieu

Hernieuwbare grondstoffen met een energiezuinig productieproces zorgen voor een minimale footprint. De ecologische bouwmaterialen kunnen weer worden hergebruikt of terug in de natuurlijke kringloop worden gebracht. Alle huizen van Unique House worden gebouwd met ecologische materialen.

3. Luxe en comfort

De hoge isolatiewaarden, warmtewering van buiten in de zomer en ook nog eens zeer goede geluidsisolatie zorgen voor een ontspannen en prettig gevoel. Natuurlijke materialen verlagen zelfs de hartslag en verminderen stress.

4. CO-2 opslag in plaats van uitstoot

Hout is een duurzaam bouwmateriaal. Groeiende bomen slaan CO2 op. Bomen oogsten en planten in duurzaam beheerde bossen is daarom noodzakelijk om het wereldwijde CO2-probleem aan te pakken. In houten bouwproducten blijft C02 vervolgens opgeslagen. In de tijd dat een houten kozijn of houten trap in huis dienst doet, heeft een boom de volwassen leeftijd bereikt. De cirkel is oneindig. Het hout verwerkt tot bouwproduct kan later in een andere toepassing opnieuw dienstdoen.

De opwarming van de aarde kunnen we tegengaan door te bouwen met hout uit duurzaam beheerde bossen. Het schadelijke broeikasgas CO2 wordt door groeiende bomen opgeslagen en vervolgens vastgehouden. Zoveel mogelijk bomen oogsten en (her)planten is dus noodzakelijk om de opwarming tegen te gaan. De bouw kan de grootverbruiker zijn die voor schone lucht zorgt.

5. Een goed gevoel

Ecologisch bouwen geeft u een goed gevoel. U kiest namelijk bewust voor het beste voor mens en milieu. Daar kunt u trots op zijn!

Bent u geïnteresseerd in ecologisch bouwen en wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 06-21339887.

Alles weten over onze woningen?

In onze brochure leest u alles over de specificaties van onze ecologische woningen. Ontdek alles over de mogelijkheden van u droomwensen en hoe uw woning kan bijdragen aan een beter milieu. We nemen u mee in alle mogelijkheden rondom duurzaam wonen en laten exact zien hoe ons bouwproces daarin bijdraagt. Wees zeker dat uw droomhuis op de meest duurzame en ecologische manier ontwikkeld en gebouwd wordt! Plan een gratis adviesgesprek in om uw wensen te bespreken.