Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Prefab bouwen met Unique House?

Bij Unique House maken we gebruik van de prefab bouwmethode. Dit houdt in dat een huis eerst in onderdelen wordt gebouwd. Dit gebeurt op een andere locatie dan waar het huis uiteindelijk komt te staan. De afkorting van prefab zegt het eigenlijk al: ‘’prefabricated’’ betekent namelijk vooraf gebouwd. Bij het prefab bouwen worden verschillende onderdelen van het huis vooraf gemaakt. Deze delen worden op een later moment op de kavel opgebouwd tot een volledig huis.

Hoe ziet prefab bouwen met Unique House eruit?

Bij Unique House zetten we de diverse onderdelen van het huis al eerder in elkaar. Zo zijn de muren al voorzien van deuren en vensters. Doordat er vooraf aan de woningbouw al veel voorwerk is gedaan kost de bouw op de kavel vaak niet heel veel tijd. Zo kunnen wij met Unique House het huis al in 12 weken bouwen!

Voordelen van prefab bouwen

Omdat het Prefab bouwen veel voordelen kent hebben wij met Unique House gekozen voor deze bouwmethode. Juist omdat het bouwen zo weinig tijd in beslag neemt, ervaren omwonende minder overlast. Niet alleen de omwonende, maar ook het verkeer en de mensen die in het gebied komen kunnen overlast van de bouw ervaren. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is prefab bouwen een ideale oplossing.  

Naast minder overlast heeft prefab bouwen als groot voordeel dat we minder afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Omdat de elementen van het huis al deels in elkaar staan, gaat het plaatsen van de onderdelen en het bouwen van het huis snel. En wordt de bouw niet tegen gehouden door slecht weer. Dit komt ook ten goed van de kwaliteit omdat het veel vocht in huis scheelt, bij traditionele bouw kan je daar nog jaren last van hebben.

Prefab is ook milieu bewuster omdat het minder afval produceert, minder fouten geeft, en over het algemeen minder handelingen vergt dus minder belasting in de logistiek. Verder bouwen wij prefab met hout en houtvezelmaterialen wat veel C02 opslaat i.p.v. veel uitstoot bij de traditionele bouw.

Ondanks dat het prefab bouwen sneller gaat dan de reguliere bouw, kunt u met prefab bouwen rekenen op een constante bouwkwaliteit en dit is waar wij bij Unique House naar streven. Dit komt doordat het voortraject op een geconditioneerde omgeving wordt gebouwd. Het voortraject (voorbereiding) is bij prefab bouwen ontzettend belangrijk. Fouten en moeilijkheden worden in dit traject al vroeg geconstateerd en kunnen daardoor makkelijker verholpen worden.

Bij het proces van Unique House en prefab bouwen worden uw wensen uitgebreid besproken en kunt u de woning helemaal naar uw hand maken. Zo kunt u uw droomhuis met Unique House realiseren. Het gaat bij prefab wonen met Unique House niet om massaproductie en daardoor is het bouwen van de woning echt gericht op u en uw wensen.

De werkwijze van Unique House

Bent u benieuwd naar onze werkwijze en alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek vertellen wij u graag meer over ons concept.

 

Meer informatie

Alles weten over onze woningen?

In onze brochure leest u alles over de specificaties van onze ecologische woningen. Ontdek alles over de mogelijkheden van u droomwensen en hoe uw woning kan bijdragen aan een beter milieu. We nemen u mee in alle mogelijkheden rondom duurzaam wonen en laten exact zien hoe ons bouwproces daarin bijdraagt. Wees zeker dat uw droomhuis op de meest duurzame en ecologische manier ontwikkeld en gebouwd wordt! Plan een gratis adviesgesprek in om uw wensen te bespreken.