Waar ben je naar op zoek?

Bel me terug
x

Bel me terug

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Vul hier uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Ik ga akkoord met het privacystatement

Uw gezondheid staat voorop bij Unique House

Bij Unique House vinden wij uw gezondheid belangrijk en daarom leggen wij de focus bij het bouwen van uw huis op het leefklimaat van de woning. Waar een normale nieuwbouwwoning vaak veel vocht en ongezonde lucht bevat, bouwen wij bij Unique House volgens een manier die bewezen gezondheidsvoordelen heeft.

Bij Unique House hebben wij de passie om woningen te bouwen die gezond en comfortabel zijn. Wij vinden het daarbij belangrijk om ecologisch te werk te gaan zodat uw woning minimaal belastend is voor het milieu. Om deze woningen te realiseren maken wij gebruik van natuurlijke materialen en bouwen we met een dampopen constructie en een goed doordachte installatie voor een gezond en comfortabel leefklimaat.

Wat is een dampopen constructie?

Een dampopen constructie is een manier van bouwen waarbij er gebruik wordt maakt van natuurlijke isolatiematerialen. Deze materialen hebben vochtregulerende eigenschappen. Door een dampopen constructie wordt er een ademend binnenklimaat gecreëerd met een natuurlijke vocht- en warmte regulering. Een dampopen constructie is luchtdicht maar de damp/vocht kan naar buiten. De luchtvochtigheid kan worden gereguleerd zonder dat de isolerende werking van de wand wordt verminderd.

De voordelen van een dampopen constructie

Een groot voordeel van een dampopen constructie is dat het zorgt voor een gezonder leefklimaat. Bij veel traditionele bouwmethodes wordt er geen gebruik gemaakt van een dampdichte constructie. Het nadeel hiervan is dat de woningen dan dampdicht zijn. Dit zorgt voor veel schimmels en vocht in huis en zorgen voor een verminderde luchtkwaliteit. Ook zien we dat de bouwmaterialen in de traditionele bouw schadelijke stoffen kunnen bevatten die vrij kunnen komen. Deze stoffen zijn slecht voor de gezondheid.  

Met een dampopen constructie heb je deze nadelen van de traditionele woningbouw niet. Een dampopen constructie laat een gebouw natuurlijk ademen, wat de binnenruimte vele malen gezonder, comfortabeler en energiezuiniger maakt. Bovendien kunnen ecologische bouwmaterialen aan het einde van hun levensduur gewoon weer terug de natuurlijke kringloop in.

Natuurlijke materialen

We maken bij het bouwen van uw Unique House gebruik van natuurlijke materialen. Zo gebruiken we voor de isolatie houtvezels. De warmte wordt goed binnengehouden in de winter en houdt tijdens warme zomerdagen de warmte buiten. Dit is een groot verschil met traditionele isolatie en zorgt voor veel meer comfort en koeling. Daarnaast werken houtvezels ook nog geluiddempend. Houtvezels zijn puur natuur en geven bewezen gezondheidsvoordelen.

Wij bouwen woningen die gezond en comfortabel zijn voor mensen en minimaal belastend zijn voor het milieu. Wilt u ook wonen in een huis met een gezond leefklimaat? Kies dan voor een woning van Unique House. Bekijk alle woningen op onze website. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. 

Alles weten over onze woningen?

In onze brochure leest u alles over de specificaties van onze ecologische woningen. Ontdek alles over de mogelijkheden van u droomwensen en hoe uw woning kan bijdragen aan een beter milieu. We nemen u mee in alle mogelijkheden rondom duurzaam wonen en laten exact zien hoe ons bouwproces daarin bijdraagt. Wees zeker dat uw droomhuis op de meest duurzame en ecologische manier ontwikkeld en gebouwd wordt! Plan een gratis adviesgesprek in om uw wensen te bespreken.